Tere Annika, palun täpsustage, kust Teie saite infot meie kohta.

Googlist, ma otsisin paastulaagreid. Mul tekkis selline mõtte, et ma võiks paastuda ja siis ma leidsin Loodus BioSpa.

Aga paastuda milleks?

Olen varem paastunud kodus, ise katsetanud ja palju lugenud erinevatest paastudest. Olen varem teinud ka intervall-paastumist. Just käesoleval aastal olen ma sellega katsetanud. Ka minu ema on olnud varem sellises kohas paastunud üle 10 aasta tagasi. Tal oli hea kogemus ja tema on alati olnud selline inimene, kes ei poolda ravimeid, vaid pigem arvab, et keha taastub ise. Minul on lapsest saati olnud samasugune kasvatus. Ja siis ma mõtlesin, et võiksin ka proovida pikkema paastu.

Kui pikalt meie juures nüüd paastute?

5 päeva, täna alustasin taastumist.

Kuidas on enesetunne olnud?

Mõned lainetused olid, aga üldiselt on hea enesetunne.

Aga kui pikalt kodus ise paastusite?

3 päeva

Kui võrrelda paastu kodus ja  siin meie spetsialistide järelvalve all, klistiiride ja sooltepuhastustega?

Palju mugavam, palju lihtsam on teie juures seda teha. Kodus on palju segavaid faktoreid, külmik kohe juures. Kui tööl käia, siis on veel keerulisem.

Siin on kergem?

Jah, mõttekaaslased ja inimesed on kõik toredad, kogu aeg küsivad ja aitavad. Siin oli palju lihtsam ja meeldivam seda teha. Ja võib-olla aitas isegi see, et kui ma käisin doktori vastuvõtul, määrati kaasa lisaks mikroelemente. See parandas enesetunnet.

Kodus klistiire ei teinud?

Ei, mina ei ole teinud.

Teie tegite 3 päevase paastu kodus, aga pikema paastu korral on oluline teha klistiire.

Kuidas sobis Teile päevakava?

Minule sobis, hea. Päevakava oli piisavalt tihe, oli pidevalt mingit tegevust ja protseduure. Aga samas oli ka pause, et sai lihtsalt lamada või jalutada.

Mõned märkused ikka on?

Minule ei sobinud jooga, liiga palju pööratud tähelepanu hingamisel. Mina olen harjunud aktiivsema joogaga. Minule meeldis Schindo rohkem, seal oli hingamine kuid ka venitusharjutused.

Meie joogaõpetaja Katrin teeb ise regulaarselt kuure meil ja teab kuidas inimesed tihtipeale ennast kuuri ajal tunnevad. Seetõttu teeb ta meil rahulikumat joogat ja pöörab tähelepanu õigele hingamisele, sest hapnik aitab vältida peavalusid, halba enesetunnet. Sellepärast meil on hommikuti hingamisharjutused, päevane võimlemine lõpetatakse ka hingamisharjutustega. Inimesed on erinevad, mõnele meeldib rohkem Jooga mõnele Shindo.

Teie ema käis paastul hulk aastaid tagasi. Kuidas ema tunneb ennast praegu?

Emal on eluaeg olnud kaaluga probleeme.

Aga Teiega kaasa ei tahaks tulla, näiteks järgmine kord?

Ma kindlasti kutsun teda järgmine kord kaasa.

Nüüd Teie olete ära proovinud, siis on kergem tulla. Meil on väga palju külastajaid, kes käivad pereliikmetega, sõpradega ja paljud on otsustanud enda jaoks kui tihti peaks käima  – näiteks korra aastas või vastavalt enesetundele.

Kas Teile meeldis klassikaline massaaž?

Väga meeldis. Tavaliselt ma ei ole selline massaažiarmastaja, aga Kristi tegi väga hästi.

Nii et on plaan tulla meile veel?

Jaa, kindlasti.

Millised on Teie emotsioonid?

Ainult head. Lähen tööle ja räägin, et paastusin pikalt, nälga ei surnud ja tunnen ennast suurepäraselt!

Ma lugesin kodulehel tagasisidesid ka. Natuke see ikkagi mõjutas minu otsust. See aitas teha valiku. Mulle meeldis, et siin on iga päev meditsiiniline kontroll. Kindlasti söögikohtade kaugus on positiivne.

Igav ei olnud?

Ei, oli piisavalt tegevust ja meie 3-ses toas olid väga toredad toakaaslased. Kõik oli SUPER!

Suur tänu Annika!