Olete olnud Loodus BioSpas juba 4 korda. Palun rääkige oma esimesest korrast?

Esimest korda olin Loodus BioSpas 2003. Igatahes mäletan sellest ajast seda, et mingit spaa poolt siin ei olnud. Me käisime saunas selles vanas pruunis majas ja bussiga viidi meid Aura veekeskusesse.

Mis põhjusel Te tulite siia?

Esimest korda olid mul natuke maoprobleemid. Tahtsin olla hästi tervislik, tegelesin spordiga. Aga kui ma sõin salatit ja jõin mahla või kui juhuslikult võtsin salati juurde lonksu veini, siis hakkas magu valutama. Lisaks oli laste sünnitusega natuke kaalu juurde tulnud. Mõtlesin, et korrigeeriks kaalu ja vaataks, ehk saan maoprobleemile lahenduse. Paast kui üldse huvitas mind. Religioosses mõttes teadsin sellest, vanaema paastus.

Aga kuidas te jõudsite Loodus BioSpani? Kas keegi soovitas või leidsite inetrnetist?

Hakkasin uurima infot paastu kohta internetist. Sain teada, et Kubijal oli võimalik paastuda. Ja nii internetis uurides jõudsingi Loodus BioSpani.

Kuidas Te tundsite end pärast seda esimest kuuri?

Oi, superhästi! Ma mõtlesin, et tulen siia igal aastal tagasi. Ma ei tundnud oma keha ära enam. See kõik mõjus mulle ja ma ei tundnud ennast üldse ära. Energiat tuli. Mu keha oli võõras ja mu mõtted olid kuidagi puhtaks läinud, tundsin ennast uue inimesena. Siis olin ma kindel, et ma tulen siia veel tagasi. Aga siis sündisid veel lapsed. Lõpuks jõudsin uuesti 2015. Üllatus oli muidugi suur. Kuidas kõik on arenenud, kõik on nii muutunud, kõik oli nii kena.

 Sel korral olete meil maikuus. Mis aastaajal Te eelistate olla meie juures?

Ma olen kogu käinud märtsikuus. Olen valinud parima aja paastu seisukohalt. Aga nüüd kui ma olen maikuus, siis ma ütlen, et siin on nii ilus ja need loodusrajad. Varem kõndisin suure tee ääres, autod sõitsid ja see pole üldse võrreldav sellega, mis ma olen nüüd saanud ringi kõndida ja vaadata. Selline liigirohkus metsas. Ise elan männimetsade vahel, aga siin lähed ja vaatad –  taimed segamini lilledega. Superkooslus metsaradadel. Olen väga rahul.

Millised protseduurid teile kõige rohkem meeldivad?

Iga kord on meeldinud erinevad protseduurid. Veeprotseduurid meeldivad, nii hommikune jalgade kastmine kui ka vesiravi.

Mulle ei meeldi kuumas vannis kaua olla. Mudavannist tahaksin kohe välja tulla. Lümfidrenaaz – tunne, et mind ahistab. Tselluliidimassaaz – see on tugev, isegi valus, aga mulle meeldib. Siin on väga palju toredaid protseduure. Olen rahul. Ja ka see, et on iluprotseduure neile, kes tahavad. Kodus pole aega mõelda enda peale.  Siin on aega tegeleda iseendaga. Investeerid ja väärtustad iseennast.

Kas Te soovitate tulla?

Jah, kindlasti! Mul on mõningad tuttavad, kes on käinud. Abikaasagi käis. Ta ütles, et kui ma midagi teeksin veel sellist, võtaks ette – siis oleks see, et läheksin Loodus BioSpasse.

Abikaasal  oli veel pool aastat pärast kuuri tunda järellainetust, seda kerget ja head tunnet.

Alati on raske taastumine. Aga sealt edasi minna on hea. Soovitan võtta seda laagrit pikema protsessina. Ei saa, et käid nädal aega ära ja siis lähed tavarööbastesse tagasi. Tasub pingutada taastumisega ning nende soovitustega, mida dr Trofimova annab.

Ma olen vahepealsetel aastatel kevaditi ka kodus paastunud. 2 koroonaaastat jäid vahele. Mõte sel aastal siia tulla tuli viimasel hetkel. Tundsin, et nagu miskit on puudu, midagi on vaja, liiga palju tempot. See oli kindel eesmärk – siia tulla. Pingutasin selle nimel. Võtsin ennast kokku, planeerisin.

Mida ütlete neile, kes ei julge esimest sammu astuda ja tulla paastuma Loodus BioSpasse?

Ma ei ole kartnud paastuda, alati saab dieedile üle minna. Kui koged seda head tunned pärast paastu, tahad veel kord tulla. Kui keegi kardab, soovitan tulla kahekesi, koos kaaslasega,  sõbraga, abikaasaga, elukaaslasega. Koos on hea teineteist julgustada, toetada.