Tere Magnus,

Kust saite infot meie kohta?

Ma arvan et kunagi lugesin ajalehest või ajakirjast, ma teadsin et kusagil on selline kliinik ja siis ma otsisin internetis selle üles.

Kas Teie olite esimene ja võtsite Henri kaasa?

Jah.

Ka seekord see oli vajadus või oli n.ö. paugu pealt tuli otsus et nüüd ma lähen?

Mul oli nii, et mõtte tuli aasta alguses, aga lihtsalt kevadel ta lükkus edasi. Ma juba kevadel vaatasin neid aegasid, millal toimuvad. Aga kevadel tuli eriolukord ja otsustasin, et ootan kuni see asi maha rahuneb. Ja nüüd sügisel ma mõtlesin et „no jälle näitajad lähevad ülesse, käin kähku ära ennem kui jälle piirangud tulevad“. Väike tõuge oli ka, mul tuttav käis siin kolm nädalat tagasi ja siis otsustasin et mida ma siis ootan, mis paremaks läheb.

Aga mis on Teie peamine eesmärk?

Enda jaoks on peamine eesmärk selline, et lisaks kaalulangetusele ma saan oma halbu harjumusi peale paastu lihtsamini muuta.  Sest on tekkinud kohviga liialdamine ja arvan et peale paastu on lihtsam sellest kas või mingiks ajaks loobuda.

Põhimõtteliselt Teie saite aru, et saab ka ilma selleta?

Jah, muidugi saab, aga ma tean et minul on neid nii raske muuta, et peale paastu on see oluliselt lihtsam.

Aga miks just paastuda, ei ole mõelnud, et võib ju dieeti pidada? Või Teie mõtte oligi korralikult puhastuda, n.ö. nullist alustada?

Ma olen enne paastunud erinevates kohtades. Iseseisvalt pidanud väga madala kalorisisaldamisega dieeti, aga see ei olnud hea, käisin samal ajal tööl ka, väga raske oli tööd teha kui saad liiga vähe kaloreid.

Kuna Teie viimati käisite paastumas, kus?

Viimati käisin kaks aastat tagasi Tais, seal tegin 10 päevase paastu. Enne seda olen käinud Kubijal aga seal me olime rohkem omapead.

Nii et peale Taid see on tõsisem ettevõtmine? Kuidas võrdlete?

Praegu see on üks parimaid paastukogemusi mis mul on olnud, mul pole olnud halb,  ja kui ma mõtlen tagasi teistele asjade peale, siis mul on kerge olnud kõik see aeg, võib olla natuke unine olin, mõnikord kui olin liiga palju kõndinud siis olin väsinud, aga see läheb kohe üle mingi 15minutiga. Kohe taastud.

Üks oluline asi on ka see, et saab klistiire ja sooltepuhastusi teha korralikult – tundsin ennast palju paremini. See kõik aitab paremini taluda nälga. Ja siis muidugi see, et seda liikumist on nii palju.

Kas Teie käisite hommikuti basseinis ja hingamisharjutustel?

Basseinis ei, aga võimlemas käisin ja siis me võtsime Henriga väikse eesmärgi kõndida iga päev 10 km. Ma ise panin tähele, et kui alguses ma mõtlesin, et pigem magaksin, aga ma kui saan sellest üle ja lähen kõndima, siis tagasi tulles on ikkagi palju parem olla kui enne kõndimist.

Väga hea et Teil enesetunne oli seekord hea, saite liikuda. Kõigil ei ole seda „rasket“ päeva.

Ma arvan, et mind päästis halvast päevast just see, et tegin kohe alguses esimese sooltepuhastuse.

Kas teistele soovitate?

Kindlasti soovitan.

Teie näete nüüd et ei olnud ainukesed mehed kuuril.

Jah, tõesti grupp oli suht pooleks.

Mis meeldis?

See, et iga päev jälgiti tervist ja tulemusi. Oli piisavalt aega et rahulikkult teha massaaže. Ma mõtlesin et selleks et seda teha 5 korda muul ajal, ma peaksin viis korda kodust sõitma kuhugi kliinikusse edasi – tagasi, aga siin on mul nii lihtne seda saada, kõik on käepäralt.

Märkused? Kindlasti midagi on mida saaks paremini teha?

Üks mugavusasi, mille peale ma mõtlesin on ujumisriiete kuivati.

Arvestame Teie soovitusega.

Aga muidu on kõik väga vahva. Kindlasti tulen tagasi. Ma ei julge lubada millal, aga tulen!

Järgmine kord kui tulete saate 10 % soodustuse paketti hinnast ning 15%  kui võtate kaasa sõbra või pereliikme.

Minul on juba peas nimekiri olemas J

Suur tänu Teile meeldiva vestluse eest!