Teie tulite abikaasaga meile esimest korda?

Jaa, esimest korda.

Kust saite infot meie kohta?

Tegelikult mul on see mõte aastaid peas olnud – tulla ükskord dr.Trofimova  Loodus BioSpaasse. Ma olin lugenud naiste ajakirjadest, televiisorist näinud, aga mul ei ole ühtegi tuttavat, kes oleks siin kunagi käinud. Mõtlesin seepeale, et kunagi ma tahaks ära proovida just selle 7-päevase paastu. Olin selle kohta ka varem lugenud. Siin, meditsiinilise järelvalve all tundus mulle see väga turvaline. Sellepärast võtsin abikaasa ka kaasa, temal on probleemiks ülekaal. Minul on soolte probleemid, kõhupuhitused ja kõhuvalud. Siis ma mõtlesin, et võib olla siin saan oma muredele lahenduse.

Kas abikaasa läks kohe Teie mõttega kaasa?

Ta ikka ennem natuke mõtles ja vaatas, aga kuna tal oli tööl veebruaris vahepaus ja selleks ajaks pakuti kohti, siis olime kohe nõus tulema.

Kas te mõlemad veel paastute?

Meil on homme viimane, seitsmes päev. Ikka plaani järgi. Ma ei ole võtnud mett. Olen joonud teed, puljongit, vett. Alguses tundus raske nii pikk paast, kodus olen ikka teinud 1-1,5 päevaseid paastupäevi. Alguses tegi natuke ärevaks see 7-päevane paast, aga ma ikkagi tahtsin ära proovida. Ma olen paastukuuri kohta lugenud ja saanud teada, et see teeb inimestega imesid. Tahtsin omal nahal ära proovida, kuidas siis ikka on, kas vastab tõele? Olin lugenud autofaagia kohta, et tekib rakkude noorenemine, uuenemine ja see huvitas mind väga. See oli minu jaoks tähtis, et see protsess uuendaks minu keha seestpoolt. Ma pole varem kunagi teinud sooltepuhastust ja klistiiri. Nüüd tekkis see aeg ja tahtsin midagi enda jaoks teha. Alati on kiire, lapsed ja pere jne.

Abikaasa on kaotanud 5 kg, mina 3. See on täiesti normaalne, ma ei tahtnudki rohkem. Mina ei tulnud ainult kaalulanguse pärast, aga kui see langeb, on see suur boonus. Kaalu langetamine minu eas ei ole enam nii lihtne.

Ma sain siit väga palju informatsiooni, sain arstiga palju rääkida, sain teha toidutalumatuse testi, füsioterapeudilt erinevaid nippe, kuidas oma lihaseid tugevdada, toetada, lugesin dr.Trofimova materjale. Mul mõtteainet praegu on, kuidas edasi minna ja kuidas tulevikus toimida.

Aga sa pead teadma, et 7 päeva toiduta, see on ikka distsipliin, see ei ole niisama, nagu tavalises spaas, et lihtsalt mõnuled ja sööd. See on ikka enese kokkuvõtmine ja pingutamine, aga kui selle ära teed, siis on väga hea tunne. Minul isiklikult on, ma olen sellega hakkama saanud, ma olen veel vormis, ma olen enda üle uhke ja südames on selline hea tunne. Kahekesi on ikka hea, üks  toetab teist. Nõrkusehetkeid ka ikka on, väsid ära, ei ole energiat, aga teine ütleb, et lähme ikka nüüd välja jalutama, või oota, ma teen akna lahti või ma toon sulle teed ja see moment läheb üle ja saab edasi minna.