Loodus BIOSPA-s otsime pidevalt looduslikke viise, kuidas tugevdada teie immuunsüsteemi ja parandada üldist tervist. Üks toitainetest, mis praegusel keerulisel ajal looduslike ainete maailmas esile tõuseb, on laktoferriin.

MIS ON LAKTOFERRIIN?

Laktoferriin on võimas valk, mida leidub loomade ja inimese rinnapiimas. See tagasihoidlik toitaine on pälvinud tähelepanu oma mitmekülgse võime tõttu kaitsta teie keha kahjulike sissetungijate, nagu viirused, bakterid, seened ja parasiidid, eest. Kuid eriti silmapaistvaks teeb laktoferriini tema viirusevastane toime, mis on eriti oluline tänapäeval, kui COVID-19 on endiselt päevakorral.

KUIDAS LAKTOFERRIIN INFEKTSIOONIDEGA VÕITLEB?

Laktoferriini eriline võime seisneb tema oskuses siduda rauda, mida kahjulikud mikroobid vajavad eluspüsimiseks. Hoides rauda kinni, jätab laktoferriin mikroobid “nälga”, takistades nende kasvu. Kuid see pole veel kõik. Laktoferriin suudab kinnituda ka otse viiruste, bakterite ja isegi inimrakkude pinnale, luues barjääri, mis takistab neil sissetungijatel meie rakkudesse kinnituda ja siseneda.

See on eriti oluline viiruste puhul. Laktoferriin suudab blokeerida viirusi juba infektsiooni varajases staadiumis, enne kui neil on võimalus rakkudesse tungida. See teeb laktoferriinist väärtusliku liitlase mitte ainult immuunkaitses üldiselt, vaid ka viiruste, nagu COVID-19, vastu võitlemisel.

ROHKEM KUI AINULT VIIRUSEVASTANE: LAKTOFERRIINI PALJUD EELISED

Laktoferriin ei kaitse teid ainult viiruste eest. Teda on laialdaselt uuritud ja on tõestatud, et ta pakub hulgaliselt muid tervisehüvesid, mis muudavad ta tõeliseks kõikvõimalikuks vahendiks üldise heaolu saavutamisel:

Immuunmoduleeriv: Aitab reguleerida ja tugevdada immuunsüsteemi.

  • Põletikuvastane: Vähendab põletikku kehas.
  • Antioksüdant: Kaitseb rakke oksüdatiivse stressi ja kahjustuste eest.
  • Allergiavastane: Aitab vähendada allergilisi reaktsioone.
  • Haavade paranemine: Kiirendab haavade paranemist.
  • Luude tervis: Toetab luude kasvu ja tugevust.
  • Detoksifitseeriv: Aitab keha mürkidest puhastada.
  • Vähivastane: On viiteid, et laktoferriin võib aidata ennetada vähki, sealhulgas kolorektaalvähki.
  • Veresooni laiendav: Aitab laiendada veresooni ja parandab vereringet.
  • Neuroprotektiivne: On kaitsvad toimed närvisüsteemile.
  • Prebiootikum: Toetab kasulike soolebakterite kasvu.

MIKS PEAKSITE LAKTOFERRIINI OMA IGAPÄEVASESSE RUTIINI LISAMA?

Arvestades kõiki terviseväljakutseid, millega me täna silmitsi seisame, alates tavalisest nohust kuni tõsisemate viirusohtudeni nagu COVID-19, võib laktoferriini lisamine teie terviserutiini olla tõeline mängumuutja. Tema võime kaitsta kahjulike mikroobide eest, toetada immuunsüsteemi ja edendada üldist tervist, muudab ta väärtuslikuks toitaineteks kõigile, kes soovivad püsida tugevad ja terved.

Loodus BIOSPA-s oleme alati valmis aitama teid teie terviseteel. Kui olete huvitatud sellest, kuidas laktoferriin võiks sobida teie heaoluprogrammi, on meie eksperdid valmis teid aitama.

Võtke oma tervis enda kätte juba täna — tugev immuunsüsteem on teie parim kaitse!

 

MILLINE LAKTOFERRIINI TOIDULISAND ON HEA KVALITEEDIGA?

 

Allikad:

Akbar, S. et al (2021). Lactoferrin reduces the risk of respiratory tract infections: A meta-analysis of randomized controlled trials. Clin Nutr ESPEN. 2021 Oct:45:26-32. DOI: 10.1016/j.clnesp.2021.08.019

Bolat, E. et al (2022). Lactoferrin for COVID-19 prevention, treatment, and recovery. Front Nutr. 2022; 9: 992733. doi: 10.3389/fnut.2022.992733

Berlutti, F. et al (2011). Antiviral Properties of Lactoferrin—A Natural Immunity Molecule. Molecules. 2011 Aug; 16(8): 6992–7018. doi: 10.3390/molecules16086992

Kell, D. B., Heyden, E. L., & Pretorius, E. (2020). The Biology of Lactoferrin, an Iron-Binding Protein That Can Help Defend Against Viruses and Bacteria. Frontiers in Immunology, 11. https://doi.org/10.3389/fimmu.2020.01221

Lactoferrine | Stichting OrthoKennis. (z.d.) https://www.orthokennis.nl/nutrienten/lactoferrine.