Toidutalumatus. Kui inimene sööb tema organismile mittesobivaid toiduaineid, siis toit ei lagune seedekulglas täielikult. Toitainete lõpp-produktid on amino- ja rasvhapped ning glükoos. Kui need imenduvad verre, tunneb organism need ära, talub neid väga hästi ja ühtlasi vabaneb maksimumkogus energiat. Mittetäielikult seeditud toidu imendumisel verre vastab immuunsüsteem sellele samuti nagu geneetilise võõraine tungimisel vereringesse. See ilmutab end kõikvõimalike sümptomite ja patoloogiliste seisunditena, mis küll kohe ei väljendu, kuid millel on võime kuhjuda.

Isegi ökoloogiliselt puhas toit võib täiesti tervele inimesele ebasoodsalt mõjuda. See ongi varjatud toidutalumatus. Pikka aega ei osanud seda diagnoosida, vaid nimetati kroonilise väsimuse sündroomiks. See väljendub seletamatute depressioonidena, kalduvusena tüsenemisele ja sagedaste migreenidena.

Igal inimesel on eriline ja kordumatu seede-ja immuunsüsteem. Neist sõltubki, kas inimene saab süüa kõiki toiduaineid või tuleb teha teatud ainete osas piiranguid. Inimeste immuunsüsteemist 75% asub soolestikus, seega on eriti oluline jälgida, mida me sööme.

Kui inimesed seda reeglit eiravad, nõrgeneb toidutalumatuse tagajärjel immuunsus ja väheheb tunduvalt vajalike seedefermentide hulk. Vastunäidustatud toidu allergeenid satuvad organismi pidevalt ning viimane ei tule nendega enam toime.

Testimisel jälgitakse, kuidas reageerib inimese veri erinevate toidumolekulitega. Testi tulemusena saab inimene teada, kuidas ta üht või teist toiduainet talub. Mida ägedam on tekkinud reaktsioon, seda suurem on ka talumatus. Vahel on ka nii, et mõne toiduaine talumatus on kaasa sündinud, geneetiliselt põhjustatud. Väga paljudel juhtudel esineb see gluteeni- või piimatalumatuse korral. Siiski on võimalik, et ka elu jooksul inimese seedesüsteemi omastamine muutub. Näiteks võib toidutalumatus tekkida siis, kui inimesel on kõhunäärme funktsioon nõrgenenud ja ta sööb teatud toiduaineid üle.

Tsütotoksiline test 63-le toiduainele. Veenist võetakse verd. Testi käigus uuritakse toksilist reaktsiooni vere puna- ja valgelibledele – kuidas toiduaine mõjutab verd. Kui toiduainel on toksiline mõju, muutub toksiliseks ka veri. Toksilisuse tugevus võib olla 1 – 4.